Divendres, 26 abril, 2024

El grup Sintagmia és una unió d’empreses amb uns mateixos valors: el compromís amb la societat i la confiança en les persones. Som especialistes en la gestió integral de serveis esportius durant tot un procés que comença amb la planificació i la programació tècnica i que finalitza amb l’execució i la posada en marxa.

El nostre dia a dia és ple de reptes que ens fan millorar no només com a professionals sinó també com a persones. I com a professionals de la gestió de serveis, una de les funcions principals dels nostres treballadors i treballadores és el lideratge d’equips: poden encarregar-se de dirigir serveis o instal·lacions o bé del lideratge de grups o classes.

Gràcies als nostres 141 clients, 631 treballadors, més de 84.000 usuaris i gairebé 169.00 metres quadrats gestionats durant tots els nostres anys de dedicació hem pogut acumular moltes vivències i coneixements relacionats amb el lideratge d’equips. I com que l’experiència és un grau, us presentem les idees que millor ens han funcionat en tots els àmbits:

EMPATIA
L’empatia laboral és la capacitat de poder experimentar la realitat subjectiva d’una altra persona (sense perdre la perspectiva de la teva realitat) amb la finalitat de guiar-la cap a l’experimentació dels seus sentiments de forma completa i immediata. Es tracta d’un factor clau en qualsevol organització ja que l’empatia dels líders determina la bona qualitat dels vincles amb els treballadors, companys i clients.

ESCOLTA
L’escolta activa i el lideratge sempre van de la mà. La figura del líder ha d’influir en la manera de treballar de les persones i en les seves accions. Exercir el paper de líder no només consisteix en manar, donar ordres o seguir estrictament un pla establert: es tracta d’establir una relació bidireccional en la que és primordial escoltar a l’equip. A més, fomenta la participació i l’intercanvi d’opinions i experiències que permeten créixer al grup d’una manera sostenible.

PREGUNTA
Un bon líder mai no ha de jutjar sense disposar prèviament de tota la informació necessària. I, en el cas de tenir algun dubte, ha de preguntar obertament per generar la reflexió del seu interlocutor i poder imaginar escenaris i situacions futures. Així doncs, el líder ha de potenciar la comunicació per tal de transmetre els seus valors a l’equip.

CONVERTEIX-TE
El líder d’un grup ha de ser plenament conscient de que és qui primer ha de donar exemple amb el seu comportament, el seu treball i la seva dedicació. Per tant, és imprescindible que es converteixi en l’exemple a seguir pel seu equi. Una bona manera d’aconseguir-ho és reconeixent els mèrits dels treballadors, no apropiar-se dels èxits aliens, no delegar la responsabilitat o saber que no sempre tot és millorable.

LIDERA’T
Saber liderar-se a un mateix és condició sine qua non abans de poder fer-se càrrec del lideratge d’un equip de treball. El líder ha d’estar prou preparat com per ser capaç de fer front a qualsevol situació adversa que pugui sorgir i ha de saber que factors com l’ambició i la motivació són tant necessaris com la diversió, l’entusiasme i l’optimisme.

“La innovació és el que distingeix a un líder d’un seguidor” STEVE JOBS

Etiquetes: , ,

0 Comentaris

Deixa un comentari

NEWSLETTER

Tradueix