Dilluns, 4 desembre, 2023

Al llarg dels darrers tres anys, el Comitè per a l’Acollida de Persones Refugiades (CAPR) ha impulsat el Programa Català de Refugi amb l’objectiu de que les persones demandants de protecció internacional puguin assolir l’autonomia social i laboral així com la plena ciutadania.

Des del Programa Català de Refugi s’ofereix un programa de Mentoria a les persones refugiades per afavorir l’assoliment de la seva autonomia socioeconòmica i personal, gràcies a la participació de la ciutadania. Les persones refugiades ateses al programa són acompanyades durant un període de 8 mesos, prorrogables a un any per part d’un grup d’acollida, format per un conjunt de 2 a 5 persones voluntàries que actuen com a mentors i mentores.

S’estima que a Catalunya l’any 2019 hi havia 13.270 persones que van sol·licitar la protecció internacional i, entre gener i octubre del 2020, s’han presentat 7.740 noves sol·licituds de protecció internacional. Per a que aquelles persones que ho desitgin, puguin establir una relació de mentoria amb un grup d’acollida, calen mentors i mentores al Barcelonès Nord que vulguin formar-se i fer aquest acompanyament. Si voleu rebre informació sobre el Programa o teniu qualsevol consulta, podeu adreçar-vos al següent correu electrònic: grupsacollida.tsf@gencat.cat

Etiquetes: , ,

0 Comentaris

Deixa un comentari

NEWSLETTER

Tradueix