Dissabte, 27 abril, 2024

El masclisme és difícil de combatre però fàcil de detectar. Els micromasclismes, en canvi, queden difuminats en la nostra societat i alimenten d’igual manera la desigualtat entre dones i homes. És per aquest motiu que un grup de dones dels Casals Municipals de Gent Gran de Ciutat Vella estan treballant el tema mitjançant una experiència artística de memòria històrica i creació col·lectiva. A través de la dansa i el teatre es vol posar veu als testimonis de moltes d’elles, que per edat i per qüestions personals han patit en carn pròpia molts d’aquests greuges. Només cal recordar que en època franquista la dona estava supeditada econòmicament i socialment a la figura del pare, i més tard a la del marit. El seu poder de decisió, per desgràcia, era minúscul.

A banda de les usuàries dels Casals, en el projecte també hi pot participar qualsevol entitat o persona que formi part del teixit associatiu del districte i que desitgi prendre part de l’experiència. També està previst, a més, que el Cor Masculi de Barcelona posi la part musical de l’espectacle. Aquest cor, dirigit per Luc-Olivier Sánchez, es va crear fa uns dos anys i tots els concerts que ofereix tenen sempre com a finalitat l’ajuda solidària.

Els principals objectius del projecte són desenvolupar un procés vivencial i de creació artística grupal, potenciar la interacció i els vincles positius entre els participants, afavorir l’empoderament de les dones implicades i crear col·lectivament una mostra artística del procés d’exploració grupal amb l’objectiu de denunciar i sensibilitzar. D’altra banda, el projecte també es proposa, en una darrera fase, crear unt teatre-fòrum amb tot el material humà i les experiències recollides durant tot el procés. Aquesta experiència del Teatre-Fòrum es portarà als diferents casals municipals de gent gran del Districte i serà conduit i dinamitzat per un psicòleg especialitzat en la matèria.
L’espectacle resultant es podrà veure el dia 1 de desembre al Centre Cívic de la Barceloneta, amb la idea de commemorar el Dia Internacional Contra la Violència de Gènere, que és el 25 de novembre. Abans d’això, es faran petites mostres parcials per anar posant en marxa el projecte i captar noves persones interessades

Etiquetes: , ,

0 Comentaris

Deixa un comentari

NEWSLETTER

Tradueix